JanKa. Wydawnictwo i...
kontakt wydawnictwo redaktornia poradnia dtp przyślij tekst
 
 
 
sprzedaż
nowości






- wkrótce -


Recenzje

Katarzyna Targosz, „Wiosna po wiedeńsku”


26.04.14 Janina Koźbiel
JanKa
Umberto Eco dowiódł „Imieniem róży”, że kryminał nie kłóci się z przesłaniem filozoficznym, a to, co popularne, nie musi być infantylne i głupie. Inna rzecz, że pozostałe jego powieści nie powtórzyły sukcesu pierwszej, choć oparte były na podobnym pomyśle. Bo znać przepis to jeszcze nie wszystko, nawet w kuchni. W literaturze tym bardziej. Trzeba jeszcze trafić w taki ton, który czytelnicze oko i ucho rozpozna jako najwłaściwszy dla podjętego tematu.

więcej...


*
01.09.2014 Weronika Górska
artPapier 17 (257)/2014

W powieści Katarzyny Targosz wątek miłosny nie przysłania kryminalnego, a kryminalny miłosnego, wręcz przeciwnie, oba są ściśle powiązane i wzajemnie się napędzają.

więcej...


18.07.2014 Weronika Trzeciak
Literaturomania, Wiadomości24.pl

„Wiosna po wiedeńsku” to udany debiut literacki, będący połączeniem powieści obyczajowej z kryminałem.

więcej...


30.06.2014 Anna Sakowicz
BiblioNETka anna-sakowicz.blog.pl

Mam wrażenie, że w weekend odkryłam następczynię Joanny Chmielewskiej.

więcej...


14.05.2014 Anna Pytel
dlaLejdis.pl

„Wiosna po wiedeńsku” pomimo swego tytułu to powieść nie tylko na wiosnę.

więcej...


01.06.2014 Justyna Gul
Granice.pl

Genialna scena z malującym obrazy siostrzeńcem wuja, najlepsza w całej powieści, wiele mówi o subiektywnym podejściu do sztuki i jest niczym prztyczek w nos napuszonych krytyków, ferujących wyroki w zakresie sztuki i kiczu.

więcej...


31.05.14 awiola
Subiektywnie o książkach

Muszę pogratulować autorce pomysłu na kreacje drugoplanowych bohaterów...

więcej...


22.05.14 Magdalena Kijewska
Przegląd czytelniczy

„Wiosna po wiedeńsku” to przede wszystkim powieść obyczajowa, dopiero później kryminał, i to z przymrużeniem oka.

więcej...


26.04.14 Anna Grzyb
Pisaninka

Nie znajdziecie tu banalnej historii o miłości, a każda z postaci jest niezwykła.

więcej...


Początek Recenzje Główna

książki
autorzy
wywiady
recenzje
linki
galeria